let's join this!!!

Sunday, January 16, 2011

Handphone;)

Posted by zuraidah ismail at 9:01 PM
Handphone dan diri ku tak dapat dipisahkan... cheewaaahh:). zaman sekarang ni, bdak sekolah rendah pon da ade hp.. canggih tul eikk... dulu zaman2 kite budak2, siap kene spot check lagi kat sekolah sape bawak hp... so nak bawak hp pon kene sorok2.. punye lah takut... saje je entry ni untuk mengenang hp2 yang penah ku pakai dulu;)... penat jugak nak ingat bape tepon yang penah pakai.... 

nokia 3315
mase ni 1st time pakai tepon.... nokia 3315 mase baru form 5 time ni... kire mase tu ni da ok lah.... dapat lah main game snack kalo cikgu tak masuk class lagi:)hehheheh

nokia 3610
ni pakai mase baru2 masuk poli....1st time dapat duit ptptn... tapi housingnye colour hijau pucuk pisang... sweet sangat kaler hijau.. bentuk die cantek, sebab tu suke sangat... die gemok tapi kurus... ape punye bahasa da....tapi pas setahun cam tu tepon ni pon da kene curi, di ragut dek orang naik moto..hukhuk.... panjang citenye....

nokia 6020
pas kehilangan hp nokia 3610, beli lah tepon kat atas ni... tepon ni yang best nye ade infrared.... mase zaman dolu2 tak nye bluetooth...

nokia 6260
tepon ni En.Bf yang punye... then kiteorang tukar2 pakai... tepon ni best... boleh pusing2.. mule2 takut lah nak pusing buatnye patah ke ape... hahhaa... lame gak pakai tepon ni... tapi mungkin sebab die boley pusing2, tu lah riwayat die tak lame... banyak kali anta baiki, kamera lah, sound la, lame2 rosak kat tangan si apek yang tukang baiki je... heee geram toi...

then, pas tu tepon nokia 6020 nak bagi kat my adek... ade lah chance nak beli tepon baru... pastu pon beli lah tepon ni same2....


.
.
.
.
nokia 6680(black)

n70 silver
yang i punye kale hitam;) En.BF punye kaler silver... then cam biase kiteorang tukar pakai... n time die pakai tpon i, ade lah mat gian masuk umah die, time tu sume orang kat dapur.. so maral of the story, kunci lah pintu....bengang gilos time tu.. so decide pastu tak nak tukar phone lagi... die pon amek lek tepon die n70....i beli baru... die sponser half....best gak dapat phone baru... kali ni pilih design ala2 ladies sket bia tak boley tukar lagik..hhahahha....
nokia 6600 slide
this my currently phone....chumeell banget phone ni... lame pk nak phone ape....beli tepon ni.. kecik je, tapi berat... puas hati jugak lah.... sekarang da pakai dalam 2 1/2 tahun....sayang giler kat phone ni.... takkan jual punye kali ni dan takkan bagi orang... nak pakai sampai tamat riwayatnye....;) forever....

sony k770i
tepon ni my 2nd phone now... pakai no. maxis.. tepon ni dapat free je...hikhik.. ade lah sejarah nye.... hahahhaha...bia orang2 tertentu je yang tahu;)

tak lame pas beli tepon nokia 6600slide, En.BF punye phone yang N70 pon hilang..mase naik moto tercicir, beg die berlubang....cehhh ade je alasan.. heeee careless betul lah... patut pakai nokia 3310 je kot die ni... ape da..... then die pon beli phone baru...


pastu bile En.BF da pakai tepon ni try lah usha2 nak tukar2 macam dulu.. sebab jeles sangat tepon die ade wireless... tapi hampehh.. die kate segan nak pakai tepon i... hahhaha macam ladies sangat..lagi pon takut hilang lagi(alasan lah tu)hehhe.... tak pe lah... mungkin tak lame lagi tepon i pon ade wireless lebey dari u punye...hhahaha
cam ni ker tepon i nanti????hahhaha
.
.
.
.
iphone 4
.
.
.
.
blackberry-torch-9800-smartphone
sekian sejarah handphone:)

0 celoteh on "Handphone;)"

Post a Comment

Sunday, January 16, 2011

Handphone;)

Handphone dan diri ku tak dapat dipisahkan... cheewaaahh:). zaman sekarang ni, bdak sekolah rendah pon da ade hp.. canggih tul eikk... dulu zaman2 kite budak2, siap kene spot check lagi kat sekolah sape bawak hp... so nak bawak hp pon kene sorok2.. punye lah takut... saje je entry ni untuk mengenang hp2 yang penah ku pakai dulu;)... penat jugak nak ingat bape tepon yang penah pakai.... 

nokia 3315
mase ni 1st time pakai tepon.... nokia 3315 mase baru form 5 time ni... kire mase tu ni da ok lah.... dapat lah main game snack kalo cikgu tak masuk class lagi:)hehheheh

nokia 3610
ni pakai mase baru2 masuk poli....1st time dapat duit ptptn... tapi housingnye colour hijau pucuk pisang... sweet sangat kaler hijau.. bentuk die cantek, sebab tu suke sangat... die gemok tapi kurus... ape punye bahasa da....tapi pas setahun cam tu tepon ni pon da kene curi, di ragut dek orang naik moto..hukhuk.... panjang citenye....

nokia 6020
pas kehilangan hp nokia 3610, beli lah tepon kat atas ni... tepon ni yang best nye ade infrared.... mase zaman dolu2 tak nye bluetooth...

nokia 6260
tepon ni En.Bf yang punye... then kiteorang tukar2 pakai... tepon ni best... boleh pusing2.. mule2 takut lah nak pusing buatnye patah ke ape... hahhaa... lame gak pakai tepon ni... tapi mungkin sebab die boley pusing2, tu lah riwayat die tak lame... banyak kali anta baiki, kamera lah, sound la, lame2 rosak kat tangan si apek yang tukang baiki je... heee geram toi...

then, pas tu tepon nokia 6020 nak bagi kat my adek... ade lah chance nak beli tepon baru... pastu pon beli lah tepon ni same2....


.
.
.
.
nokia 6680(black)

n70 silver
yang i punye kale hitam;) En.BF punye kaler silver... then cam biase kiteorang tukar pakai... n time die pakai tpon i, ade lah mat gian masuk umah die, time tu sume orang kat dapur.. so maral of the story, kunci lah pintu....bengang gilos time tu.. so decide pastu tak nak tukar phone lagi... die pon amek lek tepon die n70....i beli baru... die sponser half....best gak dapat phone baru... kali ni pilih design ala2 ladies sket bia tak boley tukar lagik..hhahahha....
nokia 6600 slide
this my currently phone....chumeell banget phone ni... lame pk nak phone ape....beli tepon ni.. kecik je, tapi berat... puas hati jugak lah.... sekarang da pakai dalam 2 1/2 tahun....sayang giler kat phone ni.... takkan jual punye kali ni dan takkan bagi orang... nak pakai sampai tamat riwayatnye....;) forever....

sony k770i
tepon ni my 2nd phone now... pakai no. maxis.. tepon ni dapat free je...hikhik.. ade lah sejarah nye.... hahahhaha...bia orang2 tertentu je yang tahu;)

tak lame pas beli tepon nokia 6600slide, En.BF punye phone yang N70 pon hilang..mase naik moto tercicir, beg die berlubang....cehhh ade je alasan.. heeee careless betul lah... patut pakai nokia 3310 je kot die ni... ape da..... then die pon beli phone baru...


pastu bile En.BF da pakai tepon ni try lah usha2 nak tukar2 macam dulu.. sebab jeles sangat tepon die ade wireless... tapi hampehh.. die kate segan nak pakai tepon i... hahhaha macam ladies sangat..lagi pon takut hilang lagi(alasan lah tu)hehhe.... tak pe lah... mungkin tak lame lagi tepon i pon ade wireless lebey dari u punye...hhahaha
cam ni ker tepon i nanti????hahhaha
.
.
.
.
iphone 4
.
.
.
.
blackberry-torch-9800-smartphone
sekian sejarah handphone:)

0 celoteh;):

Post a Comment

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal