let's join this!!!

Friday, April 8, 2011

Restoran Makanan Arab;)) Superb Yummy!!!

Posted by zuraidah ismail at 9:10 PM
4 april try g makan makanan arab ngan my frend shiela... Jemu da asek makan bende yang same je... sesekali nak jugak makan makanan arab... Lagipun restoran Al-Edrus ni baru je bukak kat area Gong Badak Kuala Terengganu.... So ape salahnye mencubakan;))) Memang 1st time g restoran makanan arab.. Tak tau nak makan ape..hehhehe... so tnye kat pekerje die yang amek order tu kat sini ape yang best, then die jawab Mandy Chiken & Mandy Lamb..Mandy maksudnye nasi arab kalo korang nak tau...so Mandy Chiken=Nasi Arab Ayam:)).. Tapi Lamb eida kureng cikit, tapi pada yang suke tu sodap lah kan... Air plak eida pilih Honey Dew Juice... Harga pon ok lah... Untuk Mandy Chiken RM11.50 ... untuk air pulak RM3.50... memang berpatutan lahkan... pekerja die sume bertopi@ bersongkok;))... sekali2 eida jengah dari jauh kat dapur die, wahhh ade cheff arab lah;)) hidung mancung;))))

Pastu sekali datang mak oi.. penuhnye nasi kat pinggan.. memang tak abes makan... makan separuh je da kenyang giler2... nasi die sedap sangat... terasa lemaknye....pastu ada disertakan kuah berwarna kuning.. tak sure tu kuah ape, tapi rupe cam kuah masak singgang.....ayam die memang SUPERB... lembut sangat, pastu terasa sangat die punye perasa sampai ke dalam... memang lemak giler ar ayam die...Totally saye puas hati.. tak perlu berada di arab untuk rase makanan arab...

ni lah restoran al-edrus

banner ni lah yang buat aku tak tido malam wo... selalu nampak kat tiang lampu ondaway ke UMT
Tersenyum muka da dapat ape yang nak:))

gambar dalam kedai

ada macam2 menu.. pilih je lah

my honey dew juice

taraaaaa ni lah Mandy Chiken saye

me & shiela

pada sapa yang nak datang kedai ni, ni alamatnye No. PT 30426, Taman Hidayah, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia., 21300 Kuala Terengganu, Malaysia(bukan madinah ye;))) kedai ni dibuka setiap hari 12pm-12am.... perghhh promote plak....;)))

Ade beberapa gambar yang eida amek dari FB restoran ni, mintak halal ye;)









mak oooiiii.. ganasnye orang arab makan.. kalah nasi ambang kite yang makan gune dulang tu... hehhehe bape puluh ekor ayam lah ni


  

0 celoteh on "Restoran Makanan Arab;)) Superb Yummy!!!"

Post a Comment

Friday, April 8, 2011

Restoran Makanan Arab;)) Superb Yummy!!!

4 april try g makan makanan arab ngan my frend shiela... Jemu da asek makan bende yang same je... sesekali nak jugak makan makanan arab... Lagipun restoran Al-Edrus ni baru je bukak kat area Gong Badak Kuala Terengganu.... So ape salahnye mencubakan;))) Memang 1st time g restoran makanan arab.. Tak tau nak makan ape..hehhehe... so tnye kat pekerje die yang amek order tu kat sini ape yang best, then die jawab Mandy Chiken & Mandy Lamb..Mandy maksudnye nasi arab kalo korang nak tau...so Mandy Chiken=Nasi Arab Ayam:)).. Tapi Lamb eida kureng cikit, tapi pada yang suke tu sodap lah kan... Air plak eida pilih Honey Dew Juice... Harga pon ok lah... Untuk Mandy Chiken RM11.50 ... untuk air pulak RM3.50... memang berpatutan lahkan... pekerja die sume bertopi@ bersongkok;))... sekali2 eida jengah dari jauh kat dapur die, wahhh ade cheff arab lah;)) hidung mancung;))))

Pastu sekali datang mak oi.. penuhnye nasi kat pinggan.. memang tak abes makan... makan separuh je da kenyang giler2... nasi die sedap sangat... terasa lemaknye....pastu ada disertakan kuah berwarna kuning.. tak sure tu kuah ape, tapi rupe cam kuah masak singgang.....ayam die memang SUPERB... lembut sangat, pastu terasa sangat die punye perasa sampai ke dalam... memang lemak giler ar ayam die...Totally saye puas hati.. tak perlu berada di arab untuk rase makanan arab...

ni lah restoran al-edrus

banner ni lah yang buat aku tak tido malam wo... selalu nampak kat tiang lampu ondaway ke UMT
Tersenyum muka da dapat ape yang nak:))

gambar dalam kedai

ada macam2 menu.. pilih je lah

my honey dew juice

taraaaaa ni lah Mandy Chiken saye

me & shiela

pada sapa yang nak datang kedai ni, ni alamatnye No. PT 30426, Taman Hidayah, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia., 21300 Kuala Terengganu, Malaysia(bukan madinah ye;))) kedai ni dibuka setiap hari 12pm-12am.... perghhh promote plak....;)))

Ade beberapa gambar yang eida amek dari FB restoran ni, mintak halal ye;)









mak oooiiii.. ganasnye orang arab makan.. kalah nasi ambang kite yang makan gune dulang tu... hehhehe bape puluh ekor ayam lah ni


  

0 celoteh;):

Post a Comment

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal