let's join this!!!

Monday, November 22, 2010

cuti raye haji yang sangat besh;)

Posted by zuraidah ismail at 5:40 PM 0 celoteh
walaupon cuti nye seminggu je, dan masih ade paper final lagi pastu, aku still boley bercuti dengan happy;) almaklumlah rumah ku syurga ku.. i luv jb so much;)

raya ajie story
kali ni kami sekeluarga beraye di ke2 2 kg abah & mak... pagi kg sebelah abah, dan petang kampung sebelah mak;)..nasib baik lah dekat..batu pahat dan pontian je... happy banget, walaupon raye berteman kan hujan.. tak pe hujan itu rahmat tuhan... banyak da lembu yang sudah menjadi korban..yang tak tahan ade masuk berita kat tv, lembu yang nak kene korban terlepas lari..hahhahah.. lawak tul tengok dieorang kejar lembu kat jalan raye...

jum layan gambar;)
with cik ana

my family without adek

pose wajib pagi raye

cik ana tukang snap

jum jalan

kat uma sedara abah

pose lagi


SATAY home made

atas permintaan aku n adek beradik yang lain, mak pon buat satay... memandangkan kuah kacang yang mak masak semlam tuk raye haji banyak banget lebeh, even da bagi jiran2 pon... aiyok.. mak masak macam mau kenduri...hahhaha...


baru nak idupkan api

baik boss

tokey satay yang sebenar

kipas bn tu..hahha

with ana

simple je;)

jum bakar

pembantu saye cik ain kecik

mak jadi mandor...pantau je dari jauh...hahha

si kecik suke bile nampak makanan

tak saba nak g water park

adek kakak:) miss u

ade bakat tak? hahha

my cousin engagement
20/11/2010 my cousin bertunang.. tahniah ye cik rafidah sebab da jadi tunang orang... jangan lame2 ikat. kawen tros tak sabo nak makn nasi minyak kamu...;)
bidan terjun tolong siapkan hartaran tuk buah.... belasah saje lah..hehehhe... tapi nice juga tau.. acehh puji diri sendiri

simple...tapi nice

mak  n sedara mara yang sibuk didapur

ni wat keje ke buat sampah?

senyum simpul
b4 make up

saye jadi bidan terjun lagi...hikhik.. mak andam tak profesional

merahnye bibir... tapi tu je lipgloss yang ade... tak cakap awal2 kalo tak boleh bawak dari umah barang makup cik rafidah oii

saba cik eida oi...hahhaha
 pas lek dari uma my cousin ape lagi... jalan2 lah;)
sukati je masuk kedai amek gambar tak beli pon

amek lagi gambar... hahha buat sukati je

pakse mak amek gamba..hahha

canteknye kerusi ni.. i like

yang ni pon  i like!!

bestnye kedai ni

sme tak???hhaha

Add caption

Sunday, November 7, 2010

Six Weeks---> Six Months------>Six Years

Posted by zuraidah ismail at 2:07 AM 0 celoteh



Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

Telefon:
6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??


hikhik.. lawak jugak... 
p/s: jangan amalkan k.. biarla selamenye sayang;)

Monday, November 22, 2010

cuti raye haji yang sangat besh;)

walaupon cuti nye seminggu je, dan masih ade paper final lagi pastu, aku still boley bercuti dengan happy;) almaklumlah rumah ku syurga ku.. i luv jb so much;)

raya ajie story
kali ni kami sekeluarga beraye di ke2 2 kg abah & mak... pagi kg sebelah abah, dan petang kampung sebelah mak;)..nasib baik lah dekat..batu pahat dan pontian je... happy banget, walaupon raye berteman kan hujan.. tak pe hujan itu rahmat tuhan... banyak da lembu yang sudah menjadi korban..yang tak tahan ade masuk berita kat tv, lembu yang nak kene korban terlepas lari..hahhahah.. lawak tul tengok dieorang kejar lembu kat jalan raye...

jum layan gambar;)
with cik ana

my family without adek

pose wajib pagi raye

cik ana tukang snap

jum jalan

kat uma sedara abah

pose lagi


SATAY home made

atas permintaan aku n adek beradik yang lain, mak pon buat satay... memandangkan kuah kacang yang mak masak semlam tuk raye haji banyak banget lebeh, even da bagi jiran2 pon... aiyok.. mak masak macam mau kenduri...hahhaha...


baru nak idupkan api

baik boss

tokey satay yang sebenar

kipas bn tu..hahha

with ana

simple je;)

jum bakar

pembantu saye cik ain kecik

mak jadi mandor...pantau je dari jauh...hahha

si kecik suke bile nampak makanan

tak saba nak g water park

adek kakak:) miss u

ade bakat tak? hahha

my cousin engagement
20/11/2010 my cousin bertunang.. tahniah ye cik rafidah sebab da jadi tunang orang... jangan lame2 ikat. kawen tros tak sabo nak makn nasi minyak kamu...;)
bidan terjun tolong siapkan hartaran tuk buah.... belasah saje lah..hehehhe... tapi nice juga tau.. acehh puji diri sendiri

simple...tapi nice

mak  n sedara mara yang sibuk didapur

ni wat keje ke buat sampah?

senyum simpul
b4 make up

saye jadi bidan terjun lagi...hikhik.. mak andam tak profesional

merahnye bibir... tapi tu je lipgloss yang ade... tak cakap awal2 kalo tak boleh bawak dari umah barang makup cik rafidah oii

saba cik eida oi...hahhaha
 pas lek dari uma my cousin ape lagi... jalan2 lah;)
sukati je masuk kedai amek gambar tak beli pon

amek lagi gambar... hahha buat sukati je

pakse mak amek gamba..hahha

canteknye kerusi ni.. i like

yang ni pon  i like!!

bestnye kedai ni

sme tak???hhaha

Add caption

Sunday, November 7, 2010

Six Weeks---> Six Months------>Six Years




Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

Telefon:
6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??


hikhik.. lawak jugak... 
p/s: jangan amalkan k.. biarla selamenye sayang;)
 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal