let's join this!!!

Friday, April 22, 2011

Dulu dan sekarang

Posted by zuraidah ismail at 10:09 AM 0 celoteh
lame tak berblog.... exam mud lah katekan... tetibe ternampak gamba lame mase tengah belek2 fb... hurmmm teringin nak berat macam dolu.. sume baju boley pakai, bestnye... ni sekrang hurmmm tok sah cakap lah....cam mane nak kurus eik... 

Saturday, April 9, 2011

karipap oh karipap

Posted by zuraidah ismail at 5:21 PM 0 celoteh
sejak2 sekarang ni entry eida pasal makan je kan....eida punye assignment untuk subject English Occupational Purpose(EOP) kene buat pasal Business Proposal... Penat pk nak buat ape.. Last2 buat pasal business karipap... jgan main2 tau, ni bukan karipap biase yang korang makan.. ni idea baru, karipap berintikan perisa buah, contohnya strawberry, blueberry, chocolate, nenas & kiwi..puas lah google cari gamba karipap, sampai rase macam nak makan karipap je....jum tengok bentuk2 karipap;)




.
.
layan size karipap plak ye

wow;)))




.
.
nak lagi ke gamba karipap???hehheheh










sedapnye karipap!!!!! my fav;)))

Awas Telur Ayam Palsu!!! tak elok untuk kesihatan

Posted by zuraidah ismail at 12:30 PM 0 celoteh


Telur tiruan ini ternyata bermula dari China. Kenaikan harga pangan yang sangat tajam di China, munculnya produk-produk  “asli tapi palsu” seperti halnya telur-telur buatan dengan bahan kimia ini.

Telur-telur ini dijual sangat murah karana terbuat dari bahan-bahan kimia yang berbahaya bagi kesihatan. Putih telur tersebut dibuat dengan melarutkan Larutan Sodium Alginatedalam air dan bahan tersebut akan terlihat seperti cairan bening yang kental dan sulit membedakannya dengan putih telur yang sebenarnya. sedangkan Kuning telurnya dibuat dengan mengambil suatu cairan pigmen kuning dan dipadatkan dalam larutan Kalsium Klorida . Dan putih telur serta kuning telur ini dibungkus dengan kulit telur yang terbuat dari Kalsium Karbonat.. Rasa dari telur palsu ini hampir sama dengan telur asli. Bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan telur Palsu ini dapat menyebabkan penyakit perut, serta keterlambatan mental.

telur ayam pon ade yang palsu kan.. macam2 betul lah sekarang ni.... ade2 je... nak share info ni ngan korang..jum tengok gamba kat bawah ni...


rupe telur yang palsu... wekkk

bile goreng jadi macam ni

nampak tak bezanya? yang palsu tu licin je... macam buatan kan


wekkkk



Friday, April 8, 2011

Restoran Makanan Arab;)) Superb Yummy!!!

Posted by zuraidah ismail at 9:10 PM 0 celoteh
4 april try g makan makanan arab ngan my frend shiela... Jemu da asek makan bende yang same je... sesekali nak jugak makan makanan arab... Lagipun restoran Al-Edrus ni baru je bukak kat area Gong Badak Kuala Terengganu.... So ape salahnye mencubakan;))) Memang 1st time g restoran makanan arab.. Tak tau nak makan ape..hehhehe... so tnye kat pekerje die yang amek order tu kat sini ape yang best, then die jawab Mandy Chiken & Mandy Lamb..Mandy maksudnye nasi arab kalo korang nak tau...so Mandy Chiken=Nasi Arab Ayam:)).. Tapi Lamb eida kureng cikit, tapi pada yang suke tu sodap lah kan... Air plak eida pilih Honey Dew Juice... Harga pon ok lah... Untuk Mandy Chiken RM11.50 ... untuk air pulak RM3.50... memang berpatutan lahkan... pekerja die sume bertopi@ bersongkok;))... sekali2 eida jengah dari jauh kat dapur die, wahhh ade cheff arab lah;)) hidung mancung;))))

Pastu sekali datang mak oi.. penuhnye nasi kat pinggan.. memang tak abes makan... makan separuh je da kenyang giler2... nasi die sedap sangat... terasa lemaknye....pastu ada disertakan kuah berwarna kuning.. tak sure tu kuah ape, tapi rupe cam kuah masak singgang.....ayam die memang SUPERB... lembut sangat, pastu terasa sangat die punye perasa sampai ke dalam... memang lemak giler ar ayam die...Totally saye puas hati.. tak perlu berada di arab untuk rase makanan arab...

ni lah restoran al-edrus

banner ni lah yang buat aku tak tido malam wo... selalu nampak kat tiang lampu ondaway ke UMT
Tersenyum muka da dapat ape yang nak:))

gambar dalam kedai

ada macam2 menu.. pilih je lah

my honey dew juice

taraaaaa ni lah Mandy Chiken saye

me & shiela

pada sapa yang nak datang kedai ni, ni alamatnye No. PT 30426, Taman Hidayah, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia., 21300 Kuala Terengganu, Malaysia(bukan madinah ye;))) kedai ni dibuka setiap hari 12pm-12am.... perghhh promote plak....;)))

Ade beberapa gambar yang eida amek dari FB restoran ni, mintak halal ye;)









mak oooiiii.. ganasnye orang arab makan.. kalah nasi ambang kite yang makan gune dulang tu... hehhehe bape puluh ekor ayam lah ni


  

hadiah besday;)

Posted by zuraidah ismail at 8:29 PM 0 celoteh
Thank's pada my sister yang bagi perfume ni... wangi tau.... suke sangat2.... macam tau2 je perfume da abes;))) siap pos lagi ke UMT.. terharu i;)) lop u so much.....balik jb nak claim kek besday plak eh....

Women of Earth, Eau de Toilette ... inspired by the underlying common essence of women's lives and experiences all over the world.

thank's for the parcel;))

best;) i like

Add caption

Monday, April 4, 2011

Financial Planning Workshop

Posted by zuraidah ismail at 2:35 PM 0 celoteh
minggu lepas memang tak de weekend for my life... hukhuk.. 1& 2 hb eida attend "financial planning workshop"... best sangat & rase berbaloi2 attend workshop ni... hope pas ni eida pandai da manage duit;)... lagi2 nak melangkah ke alam pekerjaan tak lame lagi...penceramah die pon best... anjuran MFPC... tau tak MFPC tu ape?MFPC tu Malaysian Financial Planning Council.... 

bende penting eida nak share ngan korang.. tips2 untuk manage duit kite yang eida dapat dari attend workshop tu...

Contohnye:
pas abes degree ni paling2 kite dapat gaji RM2000... macam mane nak manage... ye lah dalam hidup sekarang ni yang memang nak pakai duit banyak...

first, kite kene sediakan 6 tabung k... 

Tabung pertama:

1) Perbelanjaan bulanan tetap (50%)
50% dari gaji kite means RM1000...
perbelanjaan bulanan means yang bulan2 yang kite kene bayar, exp cam bayar kete, bil api air,bil phone, duit belanje rumah or pinjaman ptptn.

Tabung Kedua

2)Simpanan or pelaburan (10%)
10% means rm 200 ok.... means memang tak boley keluarkan duit ni....ape pon jadi tak boley keluar k....(ASB, Tabung haji @ ape saje)

Tabung ketiga(10%)

3)Education (10%)
RM 200 ok kite spend untuk education... maybe nak improve ilmu didada.. amek lah training ape2.. 


Tabung keempat (10%)


4)Enjoy(10%)
so means RM200 kite gune duit kite untuk enjoy... beli lah ape yang nak beli, makeup ke, baju ke kasut ke...ape2 lah...


Tabung kelima (10%)


5)Long term saving(10%)
yang ni RM200 kite simpan untuk long term and emergency... if ade urgent boley lah korek kat sini....


Tabung keenam(10%)


6) Give(10%)
yang ni RM200 untuk kite donate kat umah2 kebajikan @  bagilah kat mak ayah;) ye lah semoga duit kite lebih berkat gitu;)... kalo gaji lebih bagi lah lebeh;)


senang kan.. so mane2 yang ade baki tu kite simpan lah.. insyaallah kalo ikut yang ni mesti wet cukup punye..... 



muke baik2 sume...hehhehe

cda & wanie

me & cla;)

cumel2 belaka

pose dule;)

saye:)))


semangatnye Lim & Cda;)

khusyuk mendengar... bagus2

financial planning

ari ke2

lapoooo

ayam kari +sambal telur.. sedapppp

orang len tengah beratur, kami da makan... nampak sangat lapo;)

buku yang penuh maklumat

dapat pen free... kale pink lagi...

dapat buku ni.. pas ni boley lah ari2 tulis perbelanjaan kite

Friday, April 22, 2011

Dulu dan sekarang

lame tak berblog.... exam mud lah katekan... tetibe ternampak gamba lame mase tengah belek2 fb... hurmmm teringin nak berat macam dolu.. sume baju boley pakai, bestnye... ni sekrang hurmmm tok sah cakap lah....cam mane nak kurus eik... 

Saturday, April 9, 2011

karipap oh karipap

sejak2 sekarang ni entry eida pasal makan je kan....eida punye assignment untuk subject English Occupational Purpose(EOP) kene buat pasal Business Proposal... Penat pk nak buat ape.. Last2 buat pasal business karipap... jgan main2 tau, ni bukan karipap biase yang korang makan.. ni idea baru, karipap berintikan perisa buah, contohnya strawberry, blueberry, chocolate, nenas & kiwi..puas lah google cari gamba karipap, sampai rase macam nak makan karipap je....jum tengok bentuk2 karipap;)




.
.
layan size karipap plak ye

wow;)))




.
.
nak lagi ke gamba karipap???hehheheh










sedapnye karipap!!!!! my fav;)))

Awas Telur Ayam Palsu!!! tak elok untuk kesihatan



Telur tiruan ini ternyata bermula dari China. Kenaikan harga pangan yang sangat tajam di China, munculnya produk-produk  “asli tapi palsu” seperti halnya telur-telur buatan dengan bahan kimia ini.

Telur-telur ini dijual sangat murah karana terbuat dari bahan-bahan kimia yang berbahaya bagi kesihatan. Putih telur tersebut dibuat dengan melarutkan Larutan Sodium Alginatedalam air dan bahan tersebut akan terlihat seperti cairan bening yang kental dan sulit membedakannya dengan putih telur yang sebenarnya. sedangkan Kuning telurnya dibuat dengan mengambil suatu cairan pigmen kuning dan dipadatkan dalam larutan Kalsium Klorida . Dan putih telur serta kuning telur ini dibungkus dengan kulit telur yang terbuat dari Kalsium Karbonat.. Rasa dari telur palsu ini hampir sama dengan telur asli. Bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan telur Palsu ini dapat menyebabkan penyakit perut, serta keterlambatan mental.

telur ayam pon ade yang palsu kan.. macam2 betul lah sekarang ni.... ade2 je... nak share info ni ngan korang..jum tengok gamba kat bawah ni...


rupe telur yang palsu... wekkk

bile goreng jadi macam ni

nampak tak bezanya? yang palsu tu licin je... macam buatan kan


wekkkk



Friday, April 8, 2011

Restoran Makanan Arab;)) Superb Yummy!!!

4 april try g makan makanan arab ngan my frend shiela... Jemu da asek makan bende yang same je... sesekali nak jugak makan makanan arab... Lagipun restoran Al-Edrus ni baru je bukak kat area Gong Badak Kuala Terengganu.... So ape salahnye mencubakan;))) Memang 1st time g restoran makanan arab.. Tak tau nak makan ape..hehhehe... so tnye kat pekerje die yang amek order tu kat sini ape yang best, then die jawab Mandy Chiken & Mandy Lamb..Mandy maksudnye nasi arab kalo korang nak tau...so Mandy Chiken=Nasi Arab Ayam:)).. Tapi Lamb eida kureng cikit, tapi pada yang suke tu sodap lah kan... Air plak eida pilih Honey Dew Juice... Harga pon ok lah... Untuk Mandy Chiken RM11.50 ... untuk air pulak RM3.50... memang berpatutan lahkan... pekerja die sume bertopi@ bersongkok;))... sekali2 eida jengah dari jauh kat dapur die, wahhh ade cheff arab lah;)) hidung mancung;))))

Pastu sekali datang mak oi.. penuhnye nasi kat pinggan.. memang tak abes makan... makan separuh je da kenyang giler2... nasi die sedap sangat... terasa lemaknye....pastu ada disertakan kuah berwarna kuning.. tak sure tu kuah ape, tapi rupe cam kuah masak singgang.....ayam die memang SUPERB... lembut sangat, pastu terasa sangat die punye perasa sampai ke dalam... memang lemak giler ar ayam die...Totally saye puas hati.. tak perlu berada di arab untuk rase makanan arab...

ni lah restoran al-edrus

banner ni lah yang buat aku tak tido malam wo... selalu nampak kat tiang lampu ondaway ke UMT
Tersenyum muka da dapat ape yang nak:))

gambar dalam kedai

ada macam2 menu.. pilih je lah

my honey dew juice

taraaaaa ni lah Mandy Chiken saye

me & shiela

pada sapa yang nak datang kedai ni, ni alamatnye No. PT 30426, Taman Hidayah, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia., 21300 Kuala Terengganu, Malaysia(bukan madinah ye;))) kedai ni dibuka setiap hari 12pm-12am.... perghhh promote plak....;)))

Ade beberapa gambar yang eida amek dari FB restoran ni, mintak halal ye;)









mak oooiiii.. ganasnye orang arab makan.. kalah nasi ambang kite yang makan gune dulang tu... hehhehe bape puluh ekor ayam lah ni


  

hadiah besday;)

Thank's pada my sister yang bagi perfume ni... wangi tau.... suke sangat2.... macam tau2 je perfume da abes;))) siap pos lagi ke UMT.. terharu i;)) lop u so much.....balik jb nak claim kek besday plak eh....

Women of Earth, Eau de Toilette ... inspired by the underlying common essence of women's lives and experiences all over the world.

thank's for the parcel;))

best;) i like

Add caption

Monday, April 4, 2011

Financial Planning Workshop

minggu lepas memang tak de weekend for my life... hukhuk.. 1& 2 hb eida attend "financial planning workshop"... best sangat & rase berbaloi2 attend workshop ni... hope pas ni eida pandai da manage duit;)... lagi2 nak melangkah ke alam pekerjaan tak lame lagi...penceramah die pon best... anjuran MFPC... tau tak MFPC tu ape?MFPC tu Malaysian Financial Planning Council.... 

bende penting eida nak share ngan korang.. tips2 untuk manage duit kite yang eida dapat dari attend workshop tu...

Contohnye:
pas abes degree ni paling2 kite dapat gaji RM2000... macam mane nak manage... ye lah dalam hidup sekarang ni yang memang nak pakai duit banyak...

first, kite kene sediakan 6 tabung k... 

Tabung pertama:

1) Perbelanjaan bulanan tetap (50%)
50% dari gaji kite means RM1000...
perbelanjaan bulanan means yang bulan2 yang kite kene bayar, exp cam bayar kete, bil api air,bil phone, duit belanje rumah or pinjaman ptptn.

Tabung Kedua

2)Simpanan or pelaburan (10%)
10% means rm 200 ok.... means memang tak boley keluarkan duit ni....ape pon jadi tak boley keluar k....(ASB, Tabung haji @ ape saje)

Tabung ketiga(10%)

3)Education (10%)
RM 200 ok kite spend untuk education... maybe nak improve ilmu didada.. amek lah training ape2.. 


Tabung keempat (10%)


4)Enjoy(10%)
so means RM200 kite gune duit kite untuk enjoy... beli lah ape yang nak beli, makeup ke, baju ke kasut ke...ape2 lah...


Tabung kelima (10%)


5)Long term saving(10%)
yang ni RM200 kite simpan untuk long term and emergency... if ade urgent boley lah korek kat sini....


Tabung keenam(10%)


6) Give(10%)
yang ni RM200 untuk kite donate kat umah2 kebajikan @  bagilah kat mak ayah;) ye lah semoga duit kite lebih berkat gitu;)... kalo gaji lebih bagi lah lebeh;)


senang kan.. so mane2 yang ade baki tu kite simpan lah.. insyaallah kalo ikut yang ni mesti wet cukup punye..... 



muke baik2 sume...hehhehe

cda & wanie

me & cla;)

cumel2 belaka

pose dule;)

saye:)))


semangatnye Lim & Cda;)

khusyuk mendengar... bagus2

financial planning

ari ke2

lapoooo

ayam kari +sambal telur.. sedapppp

orang len tengah beratur, kami da makan... nampak sangat lapo;)

buku yang penuh maklumat

dapat pen free... kale pink lagi...

dapat buku ni.. pas ni boley lah ari2 tulis perbelanjaan kite

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal