let's join this!!!

Saturday, December 11, 2010

Waffer Segera

Posted by zuraidah ismail at 11:55 PM
Waffer... sedapkan, especially perisa coklat.. yummy:)  my favourite..... biase kalo kua, selalu lah beli.. harga selalunye rm 2.50... Dah lame da beli waffer maker, 2 tahun lepas... mase 1st time buat waffer tak menjadi... terus simpan waffer maker tu dalam lemari... berkurun2.. then sekarang baru teringat nak buat waffer balik.... penat pk mane letak waffer maker tu... last sekali jumpe... then stat nak buat waffer... waffer segera je... cepat, mudah & sedap;)
beli tepung segera ni kat giant..hg? tak ingat lah... sebab bukan tukang bayar;)

cam ni lah rupe tepung tu.... sebungkus ni 250gm.. dalam sekotak ni ade 2bungkus.. so 500gm
240ml susu segar... saje pakai susu HL, rendah lemak.... 

campurkan je 250gm tepung dengan 240ml susu... senangkan...
panaskan dulu waffer maker ni... sapu ngan butter dulu k....supaye tak melekat bile nak angkat waffer nanti


taraaaaaaaa.................. cam ni lah rupe waffer tu.. tak bape nak cantek.. sebab tak pro lagi......

best plak rase dapat wat waffer sendirik.. tak yah beli lagi kat kedai.... pastu boley letak coklat banyak2.... kat kedai limit.. letak sket je...



0 celoteh on "Waffer Segera"

Post a Comment

Saturday, December 11, 2010

Waffer Segera

Waffer... sedapkan, especially perisa coklat.. yummy:)  my favourite..... biase kalo kua, selalu lah beli.. harga selalunye rm 2.50... Dah lame da beli waffer maker, 2 tahun lepas... mase 1st time buat waffer tak menjadi... terus simpan waffer maker tu dalam lemari... berkurun2.. then sekarang baru teringat nak buat waffer balik.... penat pk mane letak waffer maker tu... last sekali jumpe... then stat nak buat waffer... waffer segera je... cepat, mudah & sedap;)
beli tepung segera ni kat giant..hg? tak ingat lah... sebab bukan tukang bayar;)

cam ni lah rupe tepung tu.... sebungkus ni 250gm.. dalam sekotak ni ade 2bungkus.. so 500gm
240ml susu segar... saje pakai susu HL, rendah lemak.... 

campurkan je 250gm tepung dengan 240ml susu... senangkan...
panaskan dulu waffer maker ni... sapu ngan butter dulu k....supaye tak melekat bile nak angkat waffer nanti


taraaaaaaaa.................. cam ni lah rupe waffer tu.. tak bape nak cantek.. sebab tak pro lagi......

best plak rase dapat wat waffer sendirik.. tak yah beli lagi kat kedai.... pastu boley letak coklat banyak2.... kat kedai limit.. letak sket je...



0 celoteh;):

Post a Comment

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal