let's join this!!!

Sunday, January 16, 2011

Handphone;)

Posted by zuraidah ismail at 9:01 PM 0 celoteh
Handphone dan diri ku tak dapat dipisahkan... cheewaaahh:). zaman sekarang ni, bdak sekolah rendah pon da ade hp.. canggih tul eikk... dulu zaman2 kite budak2, siap kene spot check lagi kat sekolah sape bawak hp... so nak bawak hp pon kene sorok2.. punye lah takut... saje je entry ni untuk mengenang hp2 yang penah ku pakai dulu;)... penat jugak nak ingat bape tepon yang penah pakai.... 

nokia 3315
mase ni 1st time pakai tepon.... nokia 3315 mase baru form 5 time ni... kire mase tu ni da ok lah.... dapat lah main game snack kalo cikgu tak masuk class lagi:)hehheheh

nokia 3610
ni pakai mase baru2 masuk poli....1st time dapat duit ptptn... tapi housingnye colour hijau pucuk pisang... sweet sangat kaler hijau.. bentuk die cantek, sebab tu suke sangat... die gemok tapi kurus... ape punye bahasa da....tapi pas setahun cam tu tepon ni pon da kene curi, di ragut dek orang naik moto..hukhuk.... panjang citenye....

nokia 6020
pas kehilangan hp nokia 3610, beli lah tepon kat atas ni... tepon ni yang best nye ade infrared.... mase zaman dolu2 tak nye bluetooth...

nokia 6260
tepon ni En.Bf yang punye... then kiteorang tukar2 pakai... tepon ni best... boleh pusing2.. mule2 takut lah nak pusing buatnye patah ke ape... hahhaa... lame gak pakai tepon ni... tapi mungkin sebab die boley pusing2, tu lah riwayat die tak lame... banyak kali anta baiki, kamera lah, sound la, lame2 rosak kat tangan si apek yang tukang baiki je... heee geram toi...

then, pas tu tepon nokia 6020 nak bagi kat my adek... ade lah chance nak beli tepon baru... pastu pon beli lah tepon ni same2....


.
.
.
.
nokia 6680(black)

n70 silver
yang i punye kale hitam;) En.BF punye kaler silver... then cam biase kiteorang tukar pakai... n time die pakai tpon i, ade lah mat gian masuk umah die, time tu sume orang kat dapur.. so maral of the story, kunci lah pintu....bengang gilos time tu.. so decide pastu tak nak tukar phone lagi... die pon amek lek tepon die n70....i beli baru... die sponser half....best gak dapat phone baru... kali ni pilih design ala2 ladies sket bia tak boley tukar lagik..hhahahha....
nokia 6600 slide
this my currently phone....chumeell banget phone ni... lame pk nak phone ape....beli tepon ni.. kecik je, tapi berat... puas hati jugak lah.... sekarang da pakai dalam 2 1/2 tahun....sayang giler kat phone ni.... takkan jual punye kali ni dan takkan bagi orang... nak pakai sampai tamat riwayatnye....;) forever....

sony k770i
tepon ni my 2nd phone now... pakai no. maxis.. tepon ni dapat free je...hikhik.. ade lah sejarah nye.... hahahhaha...bia orang2 tertentu je yang tahu;)

tak lame pas beli tepon nokia 6600slide, En.BF punye phone yang N70 pon hilang..mase naik moto tercicir, beg die berlubang....cehhh ade je alasan.. heeee careless betul lah... patut pakai nokia 3310 je kot die ni... ape da..... then die pon beli phone baru...


pastu bile En.BF da pakai tepon ni try lah usha2 nak tukar2 macam dulu.. sebab jeles sangat tepon die ade wireless... tapi hampehh.. die kate segan nak pakai tepon i... hahhaha macam ladies sangat..lagi pon takut hilang lagi(alasan lah tu)hehhe.... tak pe lah... mungkin tak lame lagi tepon i pon ade wireless lebey dari u punye...hhahaha
cam ni ker tepon i nanti????hahhaha
.
.
.
.
iphone 4
.
.
.
.
blackberry-torch-9800-smartphone
sekian sejarah handphone:)

Thursday, January 13, 2011

riang ria bersama teman;)

Posted by zuraidah ismail at 1:00 AM 0 celoteh
minggu ke 2 kuliah... arrrrggghhhh sungguh memenatkan....tutorial melambak... clas pon banyak tak tetap lagi... nasib sem ni sem bergumbira;) 15 jam kredit n sem depan da tak de kat UMT..Hopefully.... sebab sem depan nak LI plak... 

So, disaat2 yang tak berape lame lagi dibumi terengganu, nak abadikan sume kenangan terindah bersama korang...sheila, wanie & shidah.;)

Hari ni pas amek wanie n shidah dari class islamic finance, kiteorang pon jenjalan di pantai teluk ketapang...makan2 keropok lekor + air kelapa di tepi pandai... best nye....best nye... best giler2....hahhaha

ni lah aksi2 kami di pantai.. memule malu2 nak amek gambar... pastu tak de nye segan2...macam2 ada...

jum bergumbira

me & cla

:)

shummelll

memikirkan mase depan

BFF

romate+ classmate


damainye pntai ni

pantai telok ketapang.... mesti rindu pantai ni bile da tak de kat bumi terengganu

ketam pertama

cari lagi

kerjasama mencari ketam

ketam kedua

aktiviti mencari diteruskan lagi

yeah jumpe!!!

ketam ke3 & ke4


kesan tapak kaki si pencari ketam

ketam ke5

ala2 model pantai gituuuu

Kami

kami lagi

aksi kamu2

muke bengang

no komen...hhahaha

apa suda jadi ni

:)

buli2

gaduh lah pulak

nak sambung buat tutorial... sekian;)

Saturday, January 8, 2011

UTHM registration

Posted by zuraidah ismail at 7:04 PM 0 celoteh
walaupon cite ni da lapok.. tetap nak cita jugak... hahahha... mase cite ni tengah fresh mood nak berblog tak da, sebab sebok bercuti di rumah... 30 december, my adek register kat UTHM... futher dari sijil kepada diploma. Diploma kejuteraan mekanikal.... Alahai manjenye anak bongsu... sume barang mak yang pack kan... ape lah...(awak tu da beso ok...kalo kawen da boley ade anak da)...& sume borang akak yang isikan....siape lagi jadi mangsa, akak die yang ni,akak yg len buat dek je....(pure2 bz)huwaaaa kerana mak ku sayang, ku gagahkan jugak isi borang tu.... haishhh selamat tak silap tulis name kat borang tu wokey,kalo tak jawabnye aku lah yang masuk UTHM.... 


30 dec kami gerak pagi dari umah... ala Batu pahat je kan, cume sejam setengah dari umah...tak macam orang orang jauh dari utara, kene gerak awal sehari sebelum pendaftaran...so kire adek ni orang yang bertuah jugak lah, dapat U pon sekangkang kera je dari umah... Selalu orang cakap ngan mak, anak yang pompuan sume dapat jauh2(aku lah tu<trganu>...hehhehe.. dengan ana<pahang>,yang lelaki dapat dekat je<batu pahat jekkkkk>) nak buat cam ne... tu lah mungkin sebab anak pompuan baik2 tu dapat pegi jauh...hahhahah


sampai kat UTHM kul 1 lebih, register stat kul 2,tunggu kejap then baru daftar.. punye lah lame tunggu die transfer kredit, boring giler,,tapi saboooo.... kul 6 baru lah selesai semuanye.. layan gambo k... 


muke sedey.. takut kene tinggal lah tu...wakkakakaka..berdikari ok!!!

kakak2 yang comel;)

memang special murtabak air hitam ni;) 

murtabak special rm 12, 3 orang boley makan....

muke poyo budak nak gi daftar...hhahaa

kami;)

boring tunggu lame sangat..... pose2 dulu..pak guard belakang tu nak interprem gak

wekkkkk

ana& mak;)

tinjauan mak terhadap asrama adek

bace ni dek oiiii

biliknye... ok lah... tapi hostel lame.... 

rekaan semata mata

Bilik ade

new roomate... kawan bek2 jgan noty2

sekian... 

Sunday, January 16, 2011

Handphone;)

Handphone dan diri ku tak dapat dipisahkan... cheewaaahh:). zaman sekarang ni, bdak sekolah rendah pon da ade hp.. canggih tul eikk... dulu zaman2 kite budak2, siap kene spot check lagi kat sekolah sape bawak hp... so nak bawak hp pon kene sorok2.. punye lah takut... saje je entry ni untuk mengenang hp2 yang penah ku pakai dulu;)... penat jugak nak ingat bape tepon yang penah pakai.... 

nokia 3315
mase ni 1st time pakai tepon.... nokia 3315 mase baru form 5 time ni... kire mase tu ni da ok lah.... dapat lah main game snack kalo cikgu tak masuk class lagi:)hehheheh

nokia 3610
ni pakai mase baru2 masuk poli....1st time dapat duit ptptn... tapi housingnye colour hijau pucuk pisang... sweet sangat kaler hijau.. bentuk die cantek, sebab tu suke sangat... die gemok tapi kurus... ape punye bahasa da....tapi pas setahun cam tu tepon ni pon da kene curi, di ragut dek orang naik moto..hukhuk.... panjang citenye....

nokia 6020
pas kehilangan hp nokia 3610, beli lah tepon kat atas ni... tepon ni yang best nye ade infrared.... mase zaman dolu2 tak nye bluetooth...

nokia 6260
tepon ni En.Bf yang punye... then kiteorang tukar2 pakai... tepon ni best... boleh pusing2.. mule2 takut lah nak pusing buatnye patah ke ape... hahhaa... lame gak pakai tepon ni... tapi mungkin sebab die boley pusing2, tu lah riwayat die tak lame... banyak kali anta baiki, kamera lah, sound la, lame2 rosak kat tangan si apek yang tukang baiki je... heee geram toi...

then, pas tu tepon nokia 6020 nak bagi kat my adek... ade lah chance nak beli tepon baru... pastu pon beli lah tepon ni same2....


.
.
.
.
nokia 6680(black)

n70 silver
yang i punye kale hitam;) En.BF punye kaler silver... then cam biase kiteorang tukar pakai... n time die pakai tpon i, ade lah mat gian masuk umah die, time tu sume orang kat dapur.. so maral of the story, kunci lah pintu....bengang gilos time tu.. so decide pastu tak nak tukar phone lagi... die pon amek lek tepon die n70....i beli baru... die sponser half....best gak dapat phone baru... kali ni pilih design ala2 ladies sket bia tak boley tukar lagik..hhahahha....
nokia 6600 slide
this my currently phone....chumeell banget phone ni... lame pk nak phone ape....beli tepon ni.. kecik je, tapi berat... puas hati jugak lah.... sekarang da pakai dalam 2 1/2 tahun....sayang giler kat phone ni.... takkan jual punye kali ni dan takkan bagi orang... nak pakai sampai tamat riwayatnye....;) forever....

sony k770i
tepon ni my 2nd phone now... pakai no. maxis.. tepon ni dapat free je...hikhik.. ade lah sejarah nye.... hahahhaha...bia orang2 tertentu je yang tahu;)

tak lame pas beli tepon nokia 6600slide, En.BF punye phone yang N70 pon hilang..mase naik moto tercicir, beg die berlubang....cehhh ade je alasan.. heeee careless betul lah... patut pakai nokia 3310 je kot die ni... ape da..... then die pon beli phone baru...


pastu bile En.BF da pakai tepon ni try lah usha2 nak tukar2 macam dulu.. sebab jeles sangat tepon die ade wireless... tapi hampehh.. die kate segan nak pakai tepon i... hahhaha macam ladies sangat..lagi pon takut hilang lagi(alasan lah tu)hehhe.... tak pe lah... mungkin tak lame lagi tepon i pon ade wireless lebey dari u punye...hhahaha
cam ni ker tepon i nanti????hahhaha
.
.
.
.
iphone 4
.
.
.
.
blackberry-torch-9800-smartphone
sekian sejarah handphone:)

Thursday, January 13, 2011

riang ria bersama teman;)

minggu ke 2 kuliah... arrrrggghhhh sungguh memenatkan....tutorial melambak... clas pon banyak tak tetap lagi... nasib sem ni sem bergumbira;) 15 jam kredit n sem depan da tak de kat UMT..Hopefully.... sebab sem depan nak LI plak... 

So, disaat2 yang tak berape lame lagi dibumi terengganu, nak abadikan sume kenangan terindah bersama korang...sheila, wanie & shidah.;)

Hari ni pas amek wanie n shidah dari class islamic finance, kiteorang pon jenjalan di pantai teluk ketapang...makan2 keropok lekor + air kelapa di tepi pandai... best nye....best nye... best giler2....hahhaha

ni lah aksi2 kami di pantai.. memule malu2 nak amek gambar... pastu tak de nye segan2...macam2 ada...

jum bergumbira

me & cla

:)

shummelll

memikirkan mase depan

BFF

romate+ classmate


damainye pntai ni

pantai telok ketapang.... mesti rindu pantai ni bile da tak de kat bumi terengganu

ketam pertama

cari lagi

kerjasama mencari ketam

ketam kedua

aktiviti mencari diteruskan lagi

yeah jumpe!!!

ketam ke3 & ke4


kesan tapak kaki si pencari ketam

ketam ke5

ala2 model pantai gituuuu

Kami

kami lagi

aksi kamu2

muke bengang

no komen...hhahaha

apa suda jadi ni

:)

buli2

gaduh lah pulak

nak sambung buat tutorial... sekian;)

Saturday, January 8, 2011

UTHM registration

walaupon cite ni da lapok.. tetap nak cita jugak... hahahha... mase cite ni tengah fresh mood nak berblog tak da, sebab sebok bercuti di rumah... 30 december, my adek register kat UTHM... futher dari sijil kepada diploma. Diploma kejuteraan mekanikal.... Alahai manjenye anak bongsu... sume barang mak yang pack kan... ape lah...(awak tu da beso ok...kalo kawen da boley ade anak da)...& sume borang akak yang isikan....siape lagi jadi mangsa, akak die yang ni,akak yg len buat dek je....(pure2 bz)huwaaaa kerana mak ku sayang, ku gagahkan jugak isi borang tu.... haishhh selamat tak silap tulis name kat borang tu wokey,kalo tak jawabnye aku lah yang masuk UTHM.... 


30 dec kami gerak pagi dari umah... ala Batu pahat je kan, cume sejam setengah dari umah...tak macam orang orang jauh dari utara, kene gerak awal sehari sebelum pendaftaran...so kire adek ni orang yang bertuah jugak lah, dapat U pon sekangkang kera je dari umah... Selalu orang cakap ngan mak, anak yang pompuan sume dapat jauh2(aku lah tu<trganu>...hehhehe.. dengan ana<pahang>,yang lelaki dapat dekat je<batu pahat jekkkkk>) nak buat cam ne... tu lah mungkin sebab anak pompuan baik2 tu dapat pegi jauh...hahhahah


sampai kat UTHM kul 1 lebih, register stat kul 2,tunggu kejap then baru daftar.. punye lah lame tunggu die transfer kredit, boring giler,,tapi saboooo.... kul 6 baru lah selesai semuanye.. layan gambo k... 


muke sedey.. takut kene tinggal lah tu...wakkakakaka..berdikari ok!!!

kakak2 yang comel;)

memang special murtabak air hitam ni;) 

murtabak special rm 12, 3 orang boley makan....

muke poyo budak nak gi daftar...hhahaa

kami;)

boring tunggu lame sangat..... pose2 dulu..pak guard belakang tu nak interprem gak

wekkkkk

ana& mak;)

tinjauan mak terhadap asrama adek

bace ni dek oiiii

biliknye... ok lah... tapi hostel lame.... 

rekaan semata mata

Bilik ade

new roomate... kawan bek2 jgan noty2

sekian... 
 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal