let's join this!!!

Saturday, December 11, 2010

Waffer Segera

Posted by zuraidah ismail at 11:55 PM 0 celoteh
Waffer... sedapkan, especially perisa coklat.. yummy:)  my favourite..... biase kalo kua, selalu lah beli.. harga selalunye rm 2.50... Dah lame da beli waffer maker, 2 tahun lepas... mase 1st time buat waffer tak menjadi... terus simpan waffer maker tu dalam lemari... berkurun2.. then sekarang baru teringat nak buat waffer balik.... penat pk mane letak waffer maker tu... last sekali jumpe... then stat nak buat waffer... waffer segera je... cepat, mudah & sedap;)
beli tepung segera ni kat giant..hg? tak ingat lah... sebab bukan tukang bayar;)

cam ni lah rupe tepung tu.... sebungkus ni 250gm.. dalam sekotak ni ade 2bungkus.. so 500gm
240ml susu segar... saje pakai susu HL, rendah lemak.... 

campurkan je 250gm tepung dengan 240ml susu... senangkan...
panaskan dulu waffer maker ni... sapu ngan butter dulu k....supaye tak melekat bile nak angkat waffer nanti


taraaaaaaaa.................. cam ni lah rupe waffer tu.. tak bape nak cantek.. sebab tak pro lagi......

best plak rase dapat wat waffer sendirik.. tak yah beli lagi kat kedai.... pastu boley letak coklat banyak2.... kat kedai limit.. letak sket je...



Friday, December 10, 2010

JCard Day @ jusco tebrau city

Posted by zuraidah ismail at 12:50 AM 0 celoteh

get ready nak pegi ....

with my mum

my sis n my mum ...

8 & 9 dec 2010 ....
Jcard day @ Tebrau City
8hb tak dapat pegi .. bz sangat teman mak g belanje barang dapur dan melawat sepupu kat hospital sultan ismail .. kerana sakit paru2 berair... alhamdulilah aida da semakin pulih....;)

9hb ari yang dinanti2... giler kalo tak pegi..hehhehe .. meroyan lah kat umah... hahhahaha
best giler ... sale up to 80% .. rugilah kalo tak pegi ...
Parking? jangan cakaplah.. memang susah banget nak cari paking ..ramai yang paking kat lua...
tapi jauhlah... kat dalam nak kene jalan lagi.. kang ade plak yang patah kaki.... so, nak taknak tawakal je masuk parking dalam ..alhamdulilah rejeki.. masuk2 je ade yang kua.. dekat ngan pintu masuk plak tu;) i like...

mase tu kul 2 wokey....
memule ingatkan nak pegi pagi... malam tu da plan kul 10 pagi nak terpacak depan pintu jusco.. tapi hampeh.. kene gi anta kete ayah dulu kat bengkel....

masuk2 je, terus terjah 1st floor.. tempat jual baju +beg+ kasut..... ground floor barang2 basah.....

sume barang POLO menjadi pilihan hati

barang2 yang di beli;)
POLO ...
berkenan gile mase tengok yang ni....da dapat pegang taknak lepas takut orang len rembat..... wakakkaka
tag kale merah ni maknye 70 %.... if purple .. 50%

Beg kaler brown ... POLO jugak ni .... i like;) hg mcm kat atas ni

POLO jugak:) sesuai banget untuk letak lappy and document .... untuk dibawa ke opisss.. yang ni my sis punye . BEFORE less rm 239.90 .. after less korang kire sendirik hehehhe

POLO wallet ... my sis punye ... but i choose .. ok tak?
kat dalam nye... ade banyak ruangan.. smart tak?

yang ni untuk my adek yang nak register kat uthm intake dec.. kene pakai slack.. so i choose Renoma..

kemeja.... NICOLE RM109 after less da jadi rm 32 .... murahkan;)

bile kite belanje rm100 akan dapat voucher rm10... berbaloikan.. dah lah dapat hg murah, dapat voucher lagi;)
cenggini lah tu ... rope voucher


Balik jusco sebenarnye kul 7... tapi ade masalah kat sua Renoma tu.. so bergegaslah pergi ke Jusco semule... kire 2 kali lah pegi....pegi nek moto je... da tau paking tak de.. sanggup tu... hikhik... .. balik kul 9.30... siap continue soping... aiyoyoyo.....
dah penat tawaf Jusco kiteorang pon balik....

kesimpulannye today .. saye sangat berpuas hati ... heheheh .. yeahhh!
terase penat sangat sampai umah.. mane taknye, kul 2.00pm~9.30pm kat jusco.. ....
korang tolong kire bape jam...
dan terase nak cari yang ni...
.
.
.
.

hikhik .. tu lah tak beringat mase soping tadi .. hehhehe
 ...................... sekian ..............

Monday, December 6, 2010

Ladies day;)

Posted by zuraidah ismail at 9:53 PM 0 celoteh
Family members kami ade 6 orang,  4 perempuan & 2 lelaki... of course lah perempuan yang menang kan.. 4 vs 2.... hehhehehe.... seperti biase, kaum2 adam ni sibuk bekerja, so kaum hawa ape lagi, boleylah menjalankan aktiviti... hehhehe.... memang best abeskan mase bersame2 mak, kak long dan ana... happy bangetttttt... destinasi kami Jaya Jusco Tebrau City.....

mak, ana &kaklong

happy ;)

kak long

cik ana

me;)

wow nak beli jam ke korang?

kedai yang sangat besh!!! i like!!

test2

bikin aku meroyan....huahuhua

cantek....tapi hg mak aiiii..rm549... ade bran?

pilih2

sempat pose

beli ke tak ni?

ok tak??

nak krismas kan.. tak sempat nak g bawah amek gamba

penat brjalan....relax jap

pas balik jusco, perot lapo lak... melepak kat kedai mamak...
peace:)

my luvely mum

roti telur + limau suam... bape kalori cenggini?
 balik umah da kul 10.30 mlam... happy giler.... esok jum kua lagi...hehhehe

Saturday, December 11, 2010

Waffer Segera

Waffer... sedapkan, especially perisa coklat.. yummy:)  my favourite..... biase kalo kua, selalu lah beli.. harga selalunye rm 2.50... Dah lame da beli waffer maker, 2 tahun lepas... mase 1st time buat waffer tak menjadi... terus simpan waffer maker tu dalam lemari... berkurun2.. then sekarang baru teringat nak buat waffer balik.... penat pk mane letak waffer maker tu... last sekali jumpe... then stat nak buat waffer... waffer segera je... cepat, mudah & sedap;)
beli tepung segera ni kat giant..hg? tak ingat lah... sebab bukan tukang bayar;)

cam ni lah rupe tepung tu.... sebungkus ni 250gm.. dalam sekotak ni ade 2bungkus.. so 500gm
240ml susu segar... saje pakai susu HL, rendah lemak.... 

campurkan je 250gm tepung dengan 240ml susu... senangkan...
panaskan dulu waffer maker ni... sapu ngan butter dulu k....supaye tak melekat bile nak angkat waffer nanti


taraaaaaaaa.................. cam ni lah rupe waffer tu.. tak bape nak cantek.. sebab tak pro lagi......

best plak rase dapat wat waffer sendirik.. tak yah beli lagi kat kedai.... pastu boley letak coklat banyak2.... kat kedai limit.. letak sket je...



Friday, December 10, 2010

JCard Day @ jusco tebrau city


get ready nak pegi ....

with my mum

my sis n my mum ...

8 & 9 dec 2010 ....
Jcard day @ Tebrau City
8hb tak dapat pegi .. bz sangat teman mak g belanje barang dapur dan melawat sepupu kat hospital sultan ismail .. kerana sakit paru2 berair... alhamdulilah aida da semakin pulih....;)

9hb ari yang dinanti2... giler kalo tak pegi..hehhehe .. meroyan lah kat umah... hahhahaha
best giler ... sale up to 80% .. rugilah kalo tak pegi ...
Parking? jangan cakaplah.. memang susah banget nak cari paking ..ramai yang paking kat lua...
tapi jauhlah... kat dalam nak kene jalan lagi.. kang ade plak yang patah kaki.... so, nak taknak tawakal je masuk parking dalam ..alhamdulilah rejeki.. masuk2 je ade yang kua.. dekat ngan pintu masuk plak tu;) i like...

mase tu kul 2 wokey....
memule ingatkan nak pegi pagi... malam tu da plan kul 10 pagi nak terpacak depan pintu jusco.. tapi hampeh.. kene gi anta kete ayah dulu kat bengkel....

masuk2 je, terus terjah 1st floor.. tempat jual baju +beg+ kasut..... ground floor barang2 basah.....

sume barang POLO menjadi pilihan hati

barang2 yang di beli;)
POLO ...
berkenan gile mase tengok yang ni....da dapat pegang taknak lepas takut orang len rembat..... wakakkaka
tag kale merah ni maknye 70 %.... if purple .. 50%

Beg kaler brown ... POLO jugak ni .... i like;) hg mcm kat atas ni

POLO jugak:) sesuai banget untuk letak lappy and document .... untuk dibawa ke opisss.. yang ni my sis punye . BEFORE less rm 239.90 .. after less korang kire sendirik hehehhe

POLO wallet ... my sis punye ... but i choose .. ok tak?
kat dalam nye... ade banyak ruangan.. smart tak?

yang ni untuk my adek yang nak register kat uthm intake dec.. kene pakai slack.. so i choose Renoma..

kemeja.... NICOLE RM109 after less da jadi rm 32 .... murahkan;)

bile kite belanje rm100 akan dapat voucher rm10... berbaloikan.. dah lah dapat hg murah, dapat voucher lagi;)
cenggini lah tu ... rope voucher


Balik jusco sebenarnye kul 7... tapi ade masalah kat sua Renoma tu.. so bergegaslah pergi ke Jusco semule... kire 2 kali lah pegi....pegi nek moto je... da tau paking tak de.. sanggup tu... hikhik... .. balik kul 9.30... siap continue soping... aiyoyoyo.....
dah penat tawaf Jusco kiteorang pon balik....

kesimpulannye today .. saye sangat berpuas hati ... heheheh .. yeahhh!
terase penat sangat sampai umah.. mane taknye, kul 2.00pm~9.30pm kat jusco.. ....
korang tolong kire bape jam...
dan terase nak cari yang ni...
.
.
.
.

hikhik .. tu lah tak beringat mase soping tadi .. hehhehe
 ...................... sekian ..............

Monday, December 6, 2010

Ladies day;)

Family members kami ade 6 orang,  4 perempuan & 2 lelaki... of course lah perempuan yang menang kan.. 4 vs 2.... hehhehehe.... seperti biase, kaum2 adam ni sibuk bekerja, so kaum hawa ape lagi, boleylah menjalankan aktiviti... hehhehe.... memang best abeskan mase bersame2 mak, kak long dan ana... happy bangetttttt... destinasi kami Jaya Jusco Tebrau City.....

mak, ana &kaklong

happy ;)

kak long

cik ana

me;)

wow nak beli jam ke korang?

kedai yang sangat besh!!! i like!!

test2

bikin aku meroyan....huahuhua

cantek....tapi hg mak aiiii..rm549... ade bran?

pilih2

sempat pose

beli ke tak ni?

ok tak??

nak krismas kan.. tak sempat nak g bawah amek gamba

penat brjalan....relax jap

pas balik jusco, perot lapo lak... melepak kat kedai mamak...
peace:)

my luvely mum

roti telur + limau suam... bape kalori cenggini?
 balik umah da kul 10.30 mlam... happy giler.... esok jum kua lagi...hehhehe

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal