let's join this!!!

Saturday, March 5, 2011

SAMBAL MAK

Posted by zuraidah ismail at 11:05 AM
ari rabu sampai sambal mak ke tangan aku, via pos laju... hukhuk.. almaklum lah aku tak dapat lek sampai bulan 5.. lamekan.. 2 bulan tak balik... then sebelum tu da merengek2 tepon mak suh buat kan sambal... lagipon sambal mak ni memang terbaik ar.... dulu time poli pon aku akan suh mak buat sambal cam ni... biasenye dalam sambal ni akan letak kacang ngan ikan bilis, tapi aku suke rase tempe yang lemak tu, aku suh mak letak skali.. tempe tu kene potong nipis2 pas tu goreng sampai garing bagi tahan lama.... barang2 yang lain pon kene goreng gak... sambal plak kene masak sampai kering,hmm tapi tak tau plak mak buat cam ne ngan sambal tu... tapi memang sedap sebab i like;), tapi disebab kan mak lupe nak beli kacang, tempe ngan ikan bilis je ade...ari2 dok makan ni je, makan ngan roti atau pon ngan nasi...sambal ni membuat kan aku betul2 rindu nak balik jb;( huwaaaaa.... sabar eida, bulan 5 nanti ko akan lek jb terus;)

sorry ar gamba x clear, hanya menggunakan nokia 6600 slide

0 celoteh on "SAMBAL MAK"

Post a Comment

Saturday, March 5, 2011

SAMBAL MAK

ari rabu sampai sambal mak ke tangan aku, via pos laju... hukhuk.. almaklum lah aku tak dapat lek sampai bulan 5.. lamekan.. 2 bulan tak balik... then sebelum tu da merengek2 tepon mak suh buat kan sambal... lagipon sambal mak ni memang terbaik ar.... dulu time poli pon aku akan suh mak buat sambal cam ni... biasenye dalam sambal ni akan letak kacang ngan ikan bilis, tapi aku suke rase tempe yang lemak tu, aku suh mak letak skali.. tempe tu kene potong nipis2 pas tu goreng sampai garing bagi tahan lama.... barang2 yang lain pon kene goreng gak... sambal plak kene masak sampai kering,hmm tapi tak tau plak mak buat cam ne ngan sambal tu... tapi memang sedap sebab i like;), tapi disebab kan mak lupe nak beli kacang, tempe ngan ikan bilis je ade...ari2 dok makan ni je, makan ngan roti atau pon ngan nasi...sambal ni membuat kan aku betul2 rindu nak balik jb;( huwaaaaa.... sabar eida, bulan 5 nanti ko akan lek jb terus;)

sorry ar gamba x clear, hanya menggunakan nokia 6600 slide

0 celoteh;):

Post a Comment

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal