let's join this!!!

Wednesday, October 20, 2010

Kenape cincin perkahwinan di pakai di jari manis???

Posted by zuraidah ismail at 7:16 PM


Erm penah tak korang terpikir kenape cincin kawen dipakai kat jari manis?? kenape tak jari terlunjuk ker, jari hantu ke.... takpon ibu jari(kakkakakak,size bape nak beli eh kalo ibu jari?) 

Jum layan dulu gambo2 kat bawah ni.....

alolo..swet nye bentuk ati...siyes sudah jatuh cinta ngan this ring....

yang ni nampak macam mewah.... bape agaknye hargenye ye....

yang ni sweet..rase macam princess plak bile pkai, even kite tak pakai crown pon..

this one pon i like... simple tapi cantek banget

yang ni simple jugak+sweet
Jum try step dibawah ni...Interesting tau....try jgan tak try...

1.Cuba buka dan renggangkan ibu jari. Jari ini mewakili kedua ibubapa kita. Ianya boleh dibuka sebab semua manusia akan sakit dan mati. Satu hari nanti kedua orang tua kita juga akan pergi meninggalkan kita.

2. Rapatkan semula ibu jari dan buka jari kedua (jari Telunjuk ). Jari ini mewakili adik beradik kita yang juga satu hari nanti akan berkawin dan bila dah berkeluarga, mereka juga akan meninggalkan kita.

3. Rapatkan semula jari kedua tu dan buka pula jari kelima (jari kelingking). Jari ni mewakili anak-anak kita bila kita dah berkeluarga nanti. Kita pun kena menerima hakikat bahawa mereka juga
akan pergi meninggalkan kita bila mereka juga telah berkawin dan berkeluarga.

4. Rapatkan semula jari kelima tu. Sekarang cuba buka jari manis yang kita sarongkan cincin perkahwinan kita tu. Korang mesti terkejut jari manis tu sedikit pun tak mau bergerak dan tak
boleh dibuka langsung. Aneh kan!!! ... kerana jari manis lah lambang hubungan suami isteri... bila dah kawen dan bersatu ianya harus bersama hingga ke akhir hayat. Pelek tapi benar dan itu lah
hakikat sebenar cinta sejati yang penuh dengan kasih sayang ... terus bersama hingga ke akhir hayat.

Ibu Jari = Ibu Bapa
Jari ke-2 = Adik beradik
Jari ke-3 = Diri kita
Jari ke-4 = Pasangan hidup kita
Jari ke-5 = Anak-anak kita

Erm.. so ape pendapat korang?? 


0 celoteh on "Kenape cincin perkahwinan di pakai di jari manis???"

Post a Comment

Wednesday, October 20, 2010

Kenape cincin perkahwinan di pakai di jari manis???



Erm penah tak korang terpikir kenape cincin kawen dipakai kat jari manis?? kenape tak jari terlunjuk ker, jari hantu ke.... takpon ibu jari(kakkakakak,size bape nak beli eh kalo ibu jari?) 

Jum layan dulu gambo2 kat bawah ni.....

alolo..swet nye bentuk ati...siyes sudah jatuh cinta ngan this ring....

yang ni nampak macam mewah.... bape agaknye hargenye ye....

yang ni sweet..rase macam princess plak bile pkai, even kite tak pakai crown pon..

this one pon i like... simple tapi cantek banget

yang ni simple jugak+sweet
Jum try step dibawah ni...Interesting tau....try jgan tak try...

1.Cuba buka dan renggangkan ibu jari. Jari ini mewakili kedua ibubapa kita. Ianya boleh dibuka sebab semua manusia akan sakit dan mati. Satu hari nanti kedua orang tua kita juga akan pergi meninggalkan kita.

2. Rapatkan semula ibu jari dan buka jari kedua (jari Telunjuk ). Jari ini mewakili adik beradik kita yang juga satu hari nanti akan berkawin dan bila dah berkeluarga, mereka juga akan meninggalkan kita.

3. Rapatkan semula jari kedua tu dan buka pula jari kelima (jari kelingking). Jari ni mewakili anak-anak kita bila kita dah berkeluarga nanti. Kita pun kena menerima hakikat bahawa mereka juga
akan pergi meninggalkan kita bila mereka juga telah berkawin dan berkeluarga.

4. Rapatkan semula jari kelima tu. Sekarang cuba buka jari manis yang kita sarongkan cincin perkahwinan kita tu. Korang mesti terkejut jari manis tu sedikit pun tak mau bergerak dan tak
boleh dibuka langsung. Aneh kan!!! ... kerana jari manis lah lambang hubungan suami isteri... bila dah kawen dan bersatu ianya harus bersama hingga ke akhir hayat. Pelek tapi benar dan itu lah
hakikat sebenar cinta sejati yang penuh dengan kasih sayang ... terus bersama hingga ke akhir hayat.

Ibu Jari = Ibu Bapa
Jari ke-2 = Adik beradik
Jari ke-3 = Diri kita
Jari ke-4 = Pasangan hidup kita
Jari ke-5 = Anak-anak kita

Erm.. so ape pendapat korang?? 


0 celoteh;):

Post a Comment

 

All About My LIFE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal